Innovatie Coach

Praktisch en inspirerend advies over innovatie

Design thinking, Lean Startup, design sprints, conceptontwikkeling, visual thinking, prototypes bouwen, elevatorpitch, propositie-ontwikkeling, business model canvas… Soms zie je als projectleider door de bomen het bos niet meer. Tools, technologie en methodieken genoeg, maar wat is nou het meest geschikt voor jouw project? HatRabbits ontzorgt, filtert en geeft advies over welke aanpak en invulling het beste past bij jouw situatie. Zodat jij je tijd volledig kunt besteden aan de inhoud.

HatRabbits innovatie coach

Een creatieve sparringpartner

De Innovatie Coach is een traject waarbij een projectleider (of verandermanager) en zijn team creatieve begeleiding krijgen gedurende het innovatieproces. De invulling van de coachingsessies zal worden afgestemd met de opdrachtgever, en zal grotendeels afhangen van de betreffende innovatie en de bijbehorende vraagstukken.

Coachings onderwerpen

Innovatie Strategie

Wat betekent innovatie voor jou en wat wil je ermee bereiken? Het formuleren van een inspirerend doel en het uitstippelen van de route ernaartoe.

Focusbepaling

Advies over het vinden van de kernoorzaak van je probleem, en begeleiding bij het formuleren van een scherpe focusvraag en het opstellen van criteria.

Conceptontwikkeling

Creatief advies over hoe je een prikkelend concept neerzet. Waar moet een goed idee aan voldoen? En hoe zorg je dat je concept herkenbaar en verrassend blijft?

Prototype & valideren

Wat is de beste manier om je idee tastbaar te maken? Begeleiding bij het ontwikkelen van een prototype en advies over het testen en verzamelen van feedback bij eindgebruikers.

Storytelling

Hoe krijg je collega’s, partners en klanten mee met je concept? Hoe vertel je een inspirerend verhaal en creëer je ambassadeurs? Hoe zorg je voor draagvlak bij betrokkenen?

Implementatie

Waar moet je op letten bij een ‘product roadmap’ en ‘business model’? Wat zijn de valkuilen bij implementatie en hoe stel je een kansrijk actieplan op?

De coaches

De coachingsessies worden gegeven door de oprichters van HatRabbits; de broers Jeroen & René de Ruijter. Hiernaast heeft HatRabbits een netwerk van creatieve coaches die kunnen bijspringen en ieder hun eigen specialisme hebben.

René de Ruijter

René de Ruijter

Als medeoprichter van HatRabbits heeft René veel ervaring met innovatie-trajecten en het ontwikkelen van slimme oplossingen bij uiteenlopende organisaties. René is als geen ander in staat om complexe materie te doorgronden en begrijpelijk te maken. Sinds 2014 heeft René meer dan honderd artikelen over zakelijke creativiteit en innovatie geschreven.

Jeroen de Ruijter

Jeroen de Ruijter

Met een achtergrond als conceptontwikkelaar (en grafisch ontwerper), is Jeroen de ideale sparringpartner voor wie opzoek is naar inspirerende concepten. Als bedenker van Brightstorming® weet hij als geen ander hoe je een innovatie op een agile manier tot stand kunt brengen en wat er komt kijken bij het ontwikkelen van aansprekende prototypes.

Ontwikkel jezelf als innovator

  • Coaching in het Nederlands of Engels

  • In jouw werkomgeving of bij ons op kantoor

  • Vertrouwelijk en informeel

  • Doelgericht en praktisch

Informele setting

Meer weten? Neem dan nu contact met ons op.

Bel ons op

Bel ons op en vertel ons over je uitdagingen. We staan je graag te woord.

  010 30 70 534

Stuur ons een e-mail

Stuur ons je uitdagingen we vertellen graag hoe we jou kunnen helpen.

  hello@hatrabbits.com

Start typing and press Enter to search