Leergang Innovatie

Ervaar de kracht van vernieuwing

Tijdens de Leergang Innovatie ervaren deelnemers hoe zij in hun eigen werk meerwaarde kunnen creëren en hoe zij op een gestructureerde manier vernieuwing tot stand kunnen brengen. In het leertraject doen deelnemers niet alleen de benodigde kennis op, maar krijgen zij ook praktische tools mee om direct in de praktijk het verschil te maken.

  • Bewustwording
  • Praktische vaardigheden
  • Leren door te ervaren
  • Tools en technieken
  • Kennis over het proces
  • Uitgewerkt concept

Van creatief idee tot business case

Deze leergang draait om bewustwording en het vergroten van de creatieve denkkracht van teams en individuen. Gedurende het traject leren deelnemers om kansen en inzichten op te sporen, wensen en behoeftes van klanten in kaart te brengen en zelf op een gestructureerde manier tot creatieve oplossingen te komen. Deelnemers doorlopen zes fases die zullen leiden tot het creëren van meerwaarde voor klanten en/of de eigen organisatie.

Wat houdt het in?

Tijdens de Leergang Innovatie gaan de deelnemers aan de slag met een concrete casus uit de eigen organisatie. Op verschillende trainingsdagen leren zij de fijne kneepjes van creatief problemen oplossen, conceptontwikkeling, prototyping en kansen zoeken. Deelnemers doorlopen samen alle fases van het innovatieproces. Van het in kaart brengen van kansen en het verscherpen van de focus tot het genereren van verrassende oplossingen en het testen & uitwerken van een nieuw concept. Aan de Leergang kunnen minimaal 5 en maximaal 16 personen deelnemen.

Creatieve sessie
Leergang Innovatie HatRabbits

Brochure Leergang Innovatie


We zullen je via dit e-mailadres ook op de hoogte houden van onze nieuwste artikelen.

De fases van de Leergang

1. Bewustwording

De leergang start met een introductie over innovatie en creativiteit. Wat is creativiteit? En hoe zet je het in om positieve vernieuwing te realiseren?

2. Ontdekkingsfase

Deelnemers worden uitgedaagd om te onderzoeken welke ontwikkelingen en uitdagingen in de markt zich lenen voor vernieuwende oplossingen.

3. Focus

In deze fase worden (klant)problemen geanalyseerd. Aan de hand van achterliggende oorzaken worden criteria en scherpe doelstellingen geformuleerd.

4. Conceptontwikkeling

De vierde fase draait om het genereren van creatieve ideeën en vernieuwende oplossingen. Oftewel, hoe kom je tot outside the box oplossingen?

5. Prototype

Deelnemers maken hun idee tastbaar met een prototype en worden uitgedaagd om hun aannames te toetsen in de praktijk.

6. Pitch

Aan het einde van de leergang delen de deelnemers hun ervaringen en zullen ze een prototype en business case presenteren aan de opdrachtgever.

hatrabbits-boekjes

Wat levert het op?

Deelnemers doorlopen gezamenlijk de verschillende innovatie-fases, ontwikkelen de vaardigheden die nodig zijn om te innoveren en leren hoe ze zelf in de praktijk het verschil kunnen maken. Aan het einde van het traject werken de deelnemers één concept uit, inclusief een prototype en een mini-businesscase.

  • “Ideas are like rabbits. You get a couple and learn how to handle them, and pretty soon you have a dozen.”

    JOHN STEINBECK

Meer weten? Neem dan nu contact met ons op.

Bel ons op

Bel ons op en vertel ons over je uitdagingen. We staan je graag te woord.

  010 30 70 534

Stuur ons een e-mail

Stuur ons je uitdagingen we vertellen graag hoe we jou kunnen helpen.

  hello@hatrabbits.com

Start typing and press Enter to search