Software om makkelijker en sneller ‘out of the box’ te denken

Vind je het lastig om met creatieve ideeën te komen? Of loop je juist over van de originele ideeën, en heb je moeite om je collega’s mee te krijgen met al jouw vooruitstrevende plannen? In beide gevallen kan jouw werk een stuk makkelijker en leuker worden!

In elk vakgebied is creativiteit noodzakelijk. Elke professional heeft zo nu en dan behoefte aan vernieuwende ideeën. Bijvoorbeeld voor het vinden van slimme oplossingen, het bedenken van manieren om efficiënter (en meer agile) te werken, het ontwikkelen van nieuwe producten en diensten of het aanboren van nieuwe markten.

Ook bij het ontwikkelen van strategieën, het succesvol lanceren van nieuwe initiatieven, het aantrekken (en behouden) van toptalent en het zorgen voor gedragsverandering is creativiteit onmisbaar.

Het probleem
De lijst van grote (en kleine) uitdagingen die vragen om creatieve ideeën is eindeloos. Gek genoeg wordt binnen de meeste organisaties, ondanks deze enorme behoefte aan creativiteit, nauwelijks aandacht besteed aan het structureren en professionaliseren van het creatieve proces.

Het gevolg? Een enorme verspilling van tijd en energie. Ontelbaar veel waardeloze vergaderingen, onproductieve brainstormsessies en uren die verspild worden met het staren naar lege A4tjes of witte muren, in de hoop op een ingeving die nooit zal komen.

Binnen veel organisaties lijkt de inspiratie ver te zoeken als het aankomt op het vinden van ingevingen, invalshoeken en verrassende inzichten.

Gelukkig kan het anders. Er is een oplossing.

HatRabbits presenteert met trots: Brightstorming, een eenvoudig te gebruiken webapplicatie waarmee teams (en individuen) makkelijker en sneller ‘out of the box’ kunnen denken

Bekijk de video hieronder voor een indruk van de software. Onder de video gaat de tekst verder.

Brightstorming structureert het creatieve proces en haalt creativiteit naar boven in alle deelnemers. Het genereren van ‘out of the box’ ideeën is nog nooit zo eenvoudig geweest.

Bespaar tijd op de voorbereiding
Een professionele brainstormsessie organiseren kost veel tijd. Er zijn oneindig veel werkvormen die je kunt gebruiken. Maar welke zijn nou het beste? Als organisator zie je vaak door de bomen het bos niet meer. Brightstorming verlost je van de rompslomp en keuzestress. Met behulp van een slim algoritme en een uitgebreide database, selecteert Brightstorming de meest geschikte tools en technieken voor jouw situatie.

Geautomatiseerde begeleiding
Brightstorming stelt niet alleen het perfecte brainstormprogramma voor je samen, maar helpt ook bij het faciliteren van deze sessie. Met behulp van timers, prikkelende voorbeelden en een heldere uitleg, kunnen teams zorgeloos samen brainstormen. Dankzij de neutrale, digitale facilitator kan iedereen zich volledig focussen op de inhoud.

Een tool voor zelfsturende teams
Of je nu in je eentje wilt nadenken, in een klein team of in een flinke groep, Brightstorming is de ideale tool om makkelijker en sneller tot originele ideeën te komen. De software kan eenvoudig en snel worden ingezet, en is perfect te gebruiken in combinatie met bestaande agile werkmethodieken zoals Scrum en Design Thinking.

Geen installatie of downloads vereist
Brightstorming is een webapplicatie en draait in de cloud. Er is dan ook geen installatie via de IT-afdeling nodig om de software te gebruiken. Je kunt de applicatie gewoon openen in je browser. Brightstorming is responsive en is te gebruiken op tablets, laptops en grotere schermen (bijvoorbeeld in vergaderruimtes).

Zelf ervaren?

Op de hoogte blijven? Schrijf je nu in

Laat hier je naam en e-mailadres achter.


We zullen je via dit e-mailadres op de hoogte houden van onze nieuwste artikelen.

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search

focus