De kracht van visueel denken

Een idee is altijd uit te leggen, maar zonder beeld blijft het abstract. Tekenen is vaak een veel betere manier om jezelf uit te drukken. Een tekening zegt tenslotte meer dan duizend woorden.

 

Visual Thinking - Presentation

Een tekening helpt om een idee over te brengen

Iedereen kan tekenen. Het maakt niet uit hoe primitief je gekrabbel is. Als je met een paar simpele lijnen een ‘stokfiguurtje’ kunt neerzetten, dan ben je prima in staat om een idee op een krachtige manier te demonstreren. Tekenen is de snelste manier om je idee concreet te maken en over te brengen op anderen.

Visual Thinking - Imagination

Een schets spreekt tot de verbeelding

Een schets leidt vaak tot nieuwe ideeën. Daarbij is het natuurlijk ook gewoon leuk om te tekenen en om te kijken naar iemand die driftig zijn idee visualiseert. De meeste mensen vinden het geweldig om te zien hoe hun (of jouw) ideeën tot leven komen in een aansprekende afbeelding.

Visual Thinking - clarity

Een afbeelding schept duidelijkheid

Mensen hebben vrijwel nooit hetzelfde beeld in gedachte. Bovendien kunnen woorden vaak op meerdere manieren worden opgevat. Tekenen is een internationale visuele taal die iedereen begrijpt. Een tekening maakt het mogelijk om een ingewikkelde situatie simpel uit te leggen. Een tekening kan een abstract verhaal veranderen in iets concreets waar je op kunt reageren.

Visual Thinking - Bigger Picture

Plaatjes helpen om het grotere geheel te zien

In het algemeen hebben mensen veel woorden nodig om zich uit te drukken. Zonde van de tijd. Een probleem of idee kan vaak gewoon in één of twee simpele plaatjes worden uitgelegd. Nog een voordeel: het is veel makkelijker om het overzicht te houden. In tegenstelling tot (lange) stukken tekst zijn plaatjes in één oogopslag te zien en te doorgronden.
Visual Thinking - storytelling

Tekenen maakt het mogelijk om een verhaal te vertellen

Tekenen is een geweldige manier om je publiek te betrekken. Of je nu tekent tijdens het brainstormen of tijdens een presentatie, zodra je een stift oppakt en begint te schetsen krijg je alle aandacht. Als tekenaar ben je in staat om de ogen van je publiek te leiden. Je hebt volledig de controle. Jij bepaalt waar je publiek naar kijkt en op welk moment ze dit doen.

 

Vond je dit een leuk artikel?
Voel je vrij om dit artikel te delen met je netwerk door op de Tweet, Like, of Share knop te drukken. Op deze manier kan jouw netwerk ook van dit artikel profiteren.

Op de hoogte blijven? Schrijf je nu in

Laat hier je naam en e-mailadres achter.


We zullen je via dit e-mailadres op de hoogte houden van onze nieuwste artikelen.
Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search

coffee filter