Dit waren onze best gelezen artikelen over creatief problemen oplossen in 2020:

In 2020 publiceerden we weer elke week een nieuw artikel. De ene week in het Engels, de andere week in het Nederlands. In totaal schreven we het afgelopen jaar vijfentwintig Nederlandstalige artikelen over creatief problemen oplossen. Hieronder zetten we de vijf populairste artikelen van 2020 op een rijtje:

Dit waren onze best gelezen artikelen over creatief problemen oplossen in 2020:

 

#1 – Creativiteit in tijden van Corona – hoe crisis zorgt voor inventiviteit

De COVID-19 pandemie drukte een ellendige stempel op 2020 en de gevolgen van het verschrikkelijke virus zullen voorlopig nog wel even doordreunen. Maar zelfs een uitdaging van deze omvang leidt tot nieuwe kansen. Willemijn was er vroeg bij en zette al in maart 5 van de meest creatieve oplossingen voor Corona-problemen op een rij. Nu we 8 maanden en een aantal lockdowns verder zijn is het wellicht tijd voor een update van dit artikel…

#2 – 7 Praktische nudge technieken die je kunt gebruiken om keuzes en gedrag te beïnvloeden

Nudging is een krachtige manier om gedrag te beïnvloeden. Je kunt nudging inzetten om mensen te stimuleren om te doen wat voor hun eigen bestwil is; gezonder eten, meer bewegen, veiliger rijden in het verkeer, stoppen met roken en ga zo maar door. In dit artikel beschrijft Jeroen 7 praktische technieken om nudging toe te passen in jouw situatie.

#3 – Draagvlak voor verandering: het beste idee is van iedereen

Hoe goed een idee ook is, zonder draagvlak gaat er niets gebeuren. De mensen die met de oplossing aan de slag moeten gaan, moeten het idee omarmen. Als belanghebbenden geen vertrouwen hebben in je plan, dan is de kans op succes nihil. Maar hoe zorg je voor draagvlak voor een oplossing? Dat lees je in dit artikel. Een tipje van de sluier: de beste oplossing bedenk je niet in je eentje…

#4 – Tiny Habits gebruiken om gedrag te veranderen

Om lastige problemen op te lossen, is dikwijls een verandering in gedrag noodzakelijk. Veel gedrag is echter hardnekkig en het valt doorgaans dan ook niet mee om mensen hun gedrag te laten aanpassen. Toch is het mogelijk om zelfs de meest vastgeroeste gedragspatronen te doorbreken wanneer je begrijpt hoe nieuwe gewoontes ontstaan. In dit artikel beschrijft René hoe je ‘Tiny Habits’ kunt inzetten om gedrag te veranderen.

#5 – De High Concept Pitch – Zo krijg je alle aandacht met je elevator pitch

Een creatieve oplossing is mooi, maar als je anderen niet kunt overtuigen van de waarde van het idee kom je waarschijnlijk niet ver. In dit artikel beschrijft Willemijn hoe men in Hollywood een idee pitcht en wat jij daarvan kunt leren. Met de tips uit dit artikel formuleer jij moeiteloos een krachtige elevator pitch van slechts enkele woorden voor jouw oplossing.

 

 

Dit waren de best gelezen artikelen over creatief problemen oplossen in 2020. We hebben de afgelopen jaren echter nog honderden andere artikelen gepubliceerd met tips & tricks over creatief problemen oplossen, dus het is goed mogelijk dat jouw favoriet niet in dit lijstje staat. Wat was jouw favoriete artikel? En waar zou je het komende jaar graag meer over willen lezen? Laat het ons weten in het tekstveld hieronder!

 

Op de hoogte blijven? Schrijf je nu in

Laat hier je naam en e-mailadres achter.


We zullen je via dit e-mailadres op de hoogte houden van onze nieuwste artikelen.
Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search

podcasts for innovators - podcasts voor innovatie-inspiratiecreativity during a crisis